Erinevalt nektarist ei sisalda mesikaste phütontsiide ja muid mikroorganismide arengut takistavaid antibiootikume. Erinevalt õiemeest sisaldab mesikaste vähem invertsuhkruid (monosahhariide), oluliselt (3-4 korda) [2] rohkem disahhariide (mesilaste poolt töötlemata suhkur) ja kolm korda rohkem dekstriine. On kõrge happesusega. Lehemesi eristub viskoossuse elastsuse ja “mee” lõhna puudumise poolest. Lehemesi on harva helepruun, sagedamini pruun või tume, mõnikord roheka varjundiga (näiteks tamme lehetäidest). See maitseb väga magusalt, kuid ilma nektarimee spetsiifilise maitseta.
Paljudes Lääne-Euroopa riikides kogutakse meemett peamiselt mesikastest
Toitumisalane teave 100 grammi kohta: Energiasisaldus KJ/Kcal 1300/300; rasvad 0g; millest küllastunud rasvhapped (0 g), süsivesikud 80g, millest suhkrud 80g, valgud 0,3g, sool 0,01g
Hoida kuivas ja jahedas